مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۶۷۹

تاریخ نظریه:

استعلام

در مبحث تکرار جرم موضوع مواد 6و 9قانون مبارزه با مواد مخدر ،آیا سابقه محکومیت مواد مخدر و روانگردان مربوط به سالهای دور به گونهای که مواعد مقرر در ماده 25از قانون مجازات اسلامی منقضی شده باشد ،باز هم موجب تشدید مجازات خواهد بود یا رعایت مواعد مزبور در ماده 25در اینجا الزامی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9026/1575/1631مورخ 1398/10/1به شماره ثبت وارده 1679مورخ ،1398/10/11نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: با توجه به این که در خصوص تکرار جرم موضوع مواد 9 ،6 ،5 ،2و 14قانون مبارزه با مواد مخدر با اصلاحات و الحاقات بعدی ،حکم خاصی راجع به حصول یا عدم حصول اعاده حیثیت مقرر نشده است ،در این باره مقررات عام ماده 25قانون مجازات اسلامی مصوب 1392حکمفرما است ،ضمناً ماده 39قانون صدرالذکر تنها مفید این معنی است که محکومیتها یا سوابق قبل از اجرای قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب 1367ملاک تکرار جرم محسوب نمیشود. دکتر احمد رفیعی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۶۷۹ مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ | مرکز حقوقی راهبرد