مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۶۶۰

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا در اختیار داشتن قوطی اسپری اشکآور به کیفیتی که محتوایی ندارد یا شوکر که به علت ایراد فنی اساسا از حیز انتفاع ساقط شده واجد وصف کیفری است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9026/1435/1631مورخ 1398/9/17به شماره ثبت وارده 1660مورخ ،1398/10/11نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: با توجه به بندهای »ز«» ،ط« و»ظ« ماده یک آییننامه اجرایی قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز مصوب ،1392/10/8اشیای مذکور در استعلام )مواد محترقه ،گازهای اشکآور و بیهوش کننده ،بیحس کننده و شوک دهندهها( دارای تعریف قانونی خاص میباشند و چنانچه اشیای مکشوفه به دلایلی نظیر تغییرات فیزیکی یا شیمیایی یا فقدان شرایط مادی ،فاقد اوصاف و آثار ذکر شده در تعاریف قانونی باشند، از مصادیق آنها شناخته نشده و حمل آنها جرم محسوب نمیشود و از شمول بندهای »ت« و »ث« ماده 12قانون قاچاق اسلحه و مهمات و اقلام تحت کنترل مصوب 1390/6/7خارج میباشند .بدیهی است که با توجه به جنبه تخصصی شناسایی اقلام فوقالذکر ،در صورت نیاز و تشخیص مقام قضایی ذیربط وفق ماده 7آیین نامه صدرالذکر، نظر کارشناسان ذیربط استعلام می شود. دکتر احمد رفیعی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۶۶۰ مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۲۸ | مرکز حقوقی راهبرد