استعلام
با توجه به مصادیق مندرج در ماده 32قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب
1379مبنی بر معرفی نماینده حقوقی توسط شهرداریها و نهادهای دولتی وابسته به دولت برای طرح دعوی یا
دفاع از آن آیا نهادهای وابسته به شهرداری مانند شرکت اتوبوس رانی و غیره نیز می توانند در دعوای مربوطه
از نماینده حقوقی استفاده کنند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اصولاً در مراجع قضائی ،اصیل یا وکیل دادگستری ،مجاز به دخالت در امر دادرسی هستند و پذیرش نماینده
حقوقی ،امری استثنایی است که باید در حدود قوانین مربوطه از جمله »قانون استفاده بعضی از دستگاهها از
نماینده حقوقی درمراجع قضائی... مصوب 1347با اصلاحات بعدی« و نیز ماده 32قانون آئین دادرسی
دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379انجام شود و با توجه به اینکه مقنن در ماده 32
مزبور ،در مقام بیان بوده و به مؤسسات وابسته به دولت اکتفاء نموده است و از ذکر نام مؤسسات وابسته به
مؤسسات عمومی غیردولتی خودداری نموده ،اینگونه مؤسسات مانند شرکت واحد اتوبوسرانی بهلحاظ داشتن
شخصیت حقوقی مستقل و جداگانه از شهرداری از شمول دستگاههای موضوع ماده 32قانون یاد شده خارج
است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه