استعلام
مسئول دفتر شورای حل اختلاف به لحاظ آن که خواهان در مهلت 10روزه قانونی نقص دادخواست تقدیمی را
برطرف نکرده است قرار رد دادخواست دفتری صادر میکند به قرار مذکور اعتراض میشود حال سوال آن است که
آیا رأی قاضی شورا در تایید یا نقص این قرارداد دفتری با توجه به اطلاق ماده 27قانون شوراهای حل اختلاف
قابل تجدیدنظر میباشد یا آن که بر اساس ماده 54قانون آیین دادرسی مدنی قطعی میباشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با عنایت به ماده 19قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394و تبصره 1و ماده 17این قانون ،طرح دعوا در
شورای حل اختلاف مستلزم تقدیم دادخواست نیست و رسیدگی شورا تابع تشریفات آیین دادرسی مدنی از جمله
شرایط شکلی دادخواست نمیباشد ،بنابراین مقررات مندرج در قانون آئین دادرسی مدنی در ارتباط با اخطار رفع
نقص نسبت به دادخواست ،منصرف از شورای حل اختلاف است و صدور اخطار رفع نقص توسط مسوول دفتر
)دبیر( شورای حل اختلاف در هیچ موردی پیشبینی نشده است و به تبع آن ضمانت اجرای عدم رفع نقص یعنی
صدور رد دادخواست توسط وی نیز منتفی است .بنابراین در فرض سؤال که قرار رد دادخواست دفتری بدون لحاظ
مقررات قانونی صادر شده است ،قاضی شورای حل اختلاف حسب مورد تصمیم مقتضی مبنی بر به جریان افتادن یا
بایگانی شدن درخواست مطرح شده اتخاذ میکند و بحث صدور رأی در این خصوص و بالطبع قابلیت یا عدم
قابلیت تجدیدنظرخواهی از آن منتفی است.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه