مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۶۴۲

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به ماده 29قانون حمایت خانواده مصوب 1391که به تعیین زمان و مکان ملاقات طفل با پدر و مادر و سایر بستگان اشاره کرده است ،آیا عمو و عمه طفل شامل سایر بستگان میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9026/593/1824مورخ 1398/10/8به شماره ثبت وارده 1642مورخ ،1398/10/10نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: با توجه به اینکه واژه »بستگان« مندرج در ماده 29قانون حمایت خانواده مصوب 1391معادل واژه اقرباء است و این لفظ همخانواده »قرابت« مندرج در ماده 1031قانون مدنی است ،منظور از سایر بستگان در ماده مذکور ،بستگان سببی و نسبی موضوع ماده 1031یاد شده است که با لحاظ معیارهای مندرج در ماده 29مذکور ،یعنی وابستگی عاطفی و مصلحت کودک ،به تشخیص دادگاه برای ایشان ترتیب ،زمان و مکان ملاقات تعیین میشود. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۶۴۲ مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ | مرکز حقوقی راهبرد