استعلام
آیا در راستای مواد 31قانون اجرای احکام مدنی و 370قانون امور حسبی ،چنانچه محکومعلیه در زمان عملیات
اجرایی فوت کند ،آیا جهت معرفی مشخصات و آدرس ورثه ،صرف اعلام مشخصات از سوی اداره ثبت احوال
متعاقب استعلام از آن اداره کفایت میکند یا آنکه محکومله باید بر اساس گواهی حصر وراثت نسبت به معرفی
ورثه اقدام کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
تکلیف مقرر در ماده 31قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356مبنی بر الزام محکومله به معرفی ورثه
محکومعلیه متوفی دلالت بر آن ندارد که محکومله مکلف به ارائه گواهی حصر وراثت باشد ،بلکه عبارت مندرج
در ماده مذکور مبنی بر ذکر نشانی و مشخصات کامل ورثه ظهور در آن دارد که به طریق دیگر نیز این امر
امکانپذیر است .بنابراین در فرض سؤال ،نامه اداره ثبت احوال میتواند مستند محکومله قرار گیرد.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه