استعلام
چنانچه احکام محکومیت صادره در خصوص محکومعلیه قبل از تصویب قوانین جدید مجازات اسلامی و آیین دادرسی
کیفری مصوب 1392قطعیت یافته و متعاقب آن پس از لازم الاجرا شدن قانون مجازات اسلامی و قبل از لازم الاجرا
شدن قانون آیین دادرسی کیفری جدید در راستای ماده 148قانون آیین دادرسی کیفری سابق با رعایت بند »ب« ماده
10قانون مجازات اسلامی مصوب 1392و نیز به استناد مادتین 22و 66قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب
1392دادنامه تجمیعی صادر شود ،ملاک تعیین حداکثر حبس بدل از جزای نقدی مقرر در خصوص محکومعلیه به
استناد ماده 29قانون مجازات اسلامی مصوب 1392میباشد یا ماده 60قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 1398035001574205مورخ 1398/9/21به شماره ثبت وارده 1619مورخ
،1398/10/9نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود:
مستنبط از حکم کلی مقرر در صدر ماده 10قانون مجازات اسلامی مصوب 1392این است که در فرض سوال از
حیث قانون حاکم بر محاسبه مدت بازداشت بدل از جزای نقدی ،از آن جا که قانون قاچاق کالا و ارز مصوب 1392با
اصلاحات و الحاقات بعدی دارای مجازات حبس بدل از جزای نقدی شدیدتری است ،لذا قانون لازم الاجراء حاکم بر
ارتکاب رفتار مجرمانه در زمان وقوع که از این حیث خفیفتر است ،در مورد متهم اعمال میشود و موجب قانونی
جهت تسری و اعمال قسمت اخیر ماده 60قانون مارالذکر نسبت به جرایم واقع شده قبل از لازم الاجرا شدن قانون
موصوف وجود ندارد.
دکتر احمد رفیعی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه