استعلام
در صورتی که در قرارداد داوری طریق خاصی برای ابلاغ رأی داوری پیشبینی نشده باشد و رأی توسط هیأت
داوری صادر شده باشد ،ابلاغ رأی داوری توسط احدی از داوران صحیح است یا اینکه هیأت صادرکننده رأی باید
به اتفاق برای ابلاغ رای صادره اقدام کنند .به عبارت دیگر چنانچه صرفاً یکی از داوران مبادرت به ابلاغ رأی
داوری کند ،آیا این ابلاغ صحیح است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
طبق ماده 485قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379ابلاغ رأی داور یا
تسلیم آن به دادگاه ارجاعکننده دعوا به داوری یا دادگاه صالح حسب مورد تکلیف داور یا هیأت داوری است؛ با
انجام این تکلیف توسط یکی از داوران تکلیف از دیگر اعضای هیأت داوری ساقط می¬شود و هدف اصلی از
ابلاغ رأی که اطلاع طرفین از مفاد رأی داوران به طریق رسمی و عنداللزوم استفاده از حق خود برای درخواست
اجرا یا در ابطال رأی داور ،با ابلاغ یا تسلیم رأی توسط یکی از داوران نیز محقق میشود .بنابراین در فرض سؤال
اقدام یکی از داوران برای ابلاغ رأی هیأت داوری کافی و صحیح است؛ هرچند منعی برای ابلاغ توسط همه اعضای
هیأت داوری وجود ندارد/.ت
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه