استعلام
با عنایت به اینکه رسیدگی در دادگاه خانواده بدون تشریفات است ،آیا به مانند قانون آیین دادرسی مدنی ،دستور
موقت پیش از تقدیم دادخواست اصلی با توجه به فوریت آن قابل پذیرش است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بر خلاف حکم مقرر در ماده 319و تبصره یک ماده 325قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور
مدنی مصوب ،1379در ماده 7قانون حمایت خانواده مصوب ،1391دادگاه خانواده میتواند بدون اخذ تأمین
مبادرت به صدور دستور موقت نماید و اجرای دستور موقت صادره مستلزم تأیید رییس حوزه قضایی نمیباشد.
بنابراین ،چنانچه خواهان بخواهد از امتیازات مذکور در ماده 7قانون اخیرالذکر در باب صدور دستور موقت
استفاده کند ،مکلف به تقدیم دادخواست راجع به اصل دعوی پیش از درخواست دستور موقت میباشد؛ در غیر
اینصورت از امتیازات خاص مندرج در این ماده برخوردار نبوده و عمومات مندرج در مواد 310تا 325قانون
آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379بر درخواست دستور موقت وی حاکم
خواهد بود.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه