استعلام
احتراما با توجه به بند »د« ماده 8لایحه استقلال کانونهای وکلای دادگستری مصوب 1333/7/5و الحاقی 1373
که مقرر داشته افراد واجد شرایط پس از بازنشستگی میتوانند از کانونهای وکلا تقاضای تقاضای صدور پروانه
نمایند ،مستدعی است اعلام گردد:
-1آیا شهرداری جزو نهادهای مقرر در قانون محسوب میگردد یا در قالب سازمان میباشد؟
-2آیا شهرداری جزء نهادها یا سازمانهای دولتی محسوب میشود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 1662مورخ 1398/9/12به شماره ثبت وارده 1521مورخ ،1398/9/19نظریه
مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با توجه به قانون فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی مصوب 1373با اصلاحات و الحاقات بعدی و تبصره
ماده 5قانون محاسبات عمومی مصوب 1366و مواد 3و 5قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386که از
اصطلاح »نهادهای عمومی غیردولتی« استفاده کرده است و با عنایت به اطلاق کلمه »نهادها« مذکور در بند »د«
اصلاحی 1373/4/15ماده 8قانون استقلال کانون وکلای دادگستری ،به نظر میرسد نهادهای عمومی غیردولتی از
جمله شهرداریها که مطابق بند یک ماده واحده قانون صدرالذکر نهاد عمومی غیردولتی محسوب میشوند نیز مشمول
این عنوان میباشند.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه