استعلام
با توجه به اینکه برخی شورایهای اسلامی شهر مصوباتی با موضوع کمک به دستگاهها و نهادهای اجرایی در
قالب تهیه ملزومات اداری و تأمین هزینه پذیرایی برخی از همایشها و مانند آن از محل سر فصل ماده 16
آییننامه مالی شهرداری را جهت تأیید نزد هیئت تطبیق مصوبات شورای شهر با قانون ارسال میکنند ،آیا با
توجه به حضور مقام قضایی به عنوان عضو در هیئت یاد شده امکان تأیید چنین مصوباتی وجود دارد؟ در صورت
مثبت بودن پاسخ ،تحت چه شرایط قانونی این امر امکانپذیر است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به تبصره 4ماده 90قانون تشکیلات ،وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران
مصوب 1/3/1375با اصلاحات بعدی آن که ناظر به شرح وظیفه هیئت تطبیق مصوبات شهرستان است،
مصوبات شورای اسلامی شهر در خصوص کمک به دستگاههای اداری در حوزه استحفاظی شهر باید در این
هیئت بررسی شود .بدیهی است عضویت مقام قضایی در هیئت تطبیق تغییری در صلاحیت آن به وجود نخواهد
آورد.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه