استعلام
آیا امتیاز مقرر در ماده 12قانون حمایت خانواده مصوب 1391مبنی بر طرح دعوی از طرف زوجه در محل اقامت
خود قابل تسری به ورثه زوجه میباشد؟ مانند آن که با فوت زوجه ،ورثه وی در محل اقامت خود به دعوای
مطالبه مهریه به طرفیت زوج اقامه نمایند.
پاسخ اداره کل حقوقی
امتیاز مقرر در ماده 12قانون حمایت خانواده مصوب 1391مشعر بر اجازه طرح دعوا توسط زوجه در دعاوی و
امور خانوادگی مربوط به زوجین در دادگاه محل سکونت زوجه) ،به جز مطالبه مهریه غیرمنقول( ،استثنایی وارد بر
اصل طرح دعوا در محل اقامت خوانده )موضوع ماده 11قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور
مدنی مصوب (1379است؛ لذا در تفسیر این ماده باید به قدر متیقن اکتفا نمود؛ بنابراین دعوای »ورثه زوجه« برای
مطالبه مهریه به طرفیت زوج ،مشمول امتیاز مندرج در ماده قانونی مذکور نمیشود.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه