استعلام
در بند »و« تبصره 3ماده 5مکرر الحاقی قانون اصلاح قانون صدور چک 1397/8/12ضابطه قانونی جدیدی در
مورد رفع سوء اثر از حساب پیشبینی شده است.آیا ضابطه مذکور برای رفع سوء اثر از چک شامل چکهایی که
قبل از لازمالاجرا شدن قانون برگشت خوردهاند میشود؟ به عنوان مثال چنانچه چکی سه سال قبل از لازمالاجرا
شدن اصلاحیه جدید قانون صدور چک برگشت خورده باشد ،آیا بلافاصله بعد از لازمالاجرا شدن قانون جدید قابل
رفع سوء اثر خواهد بود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با عنایت به اطلاق عبارت »گواهی عدم پرداخت« در بند »و« تبصره 3ماده 5مکرر الحاقی قانون اصلاح قانون
صدور چک مصوب ،13/8/1397ملاک برخورداری از امتیاز رفع سوء اثر از چک برگشتی ،سپری شدن سه
سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت است .بنابراین بین چکهای قبل از لازمالاجرا شدن این قانون با
چکهای فعلی تفاوتی وجود ندارد/.ت
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه