مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۴۲۸

تاریخ نظریه:

استعلام

در پروندههایی که زوجین خواهان طلاق توافقی باشند ،چنانچه یکی از زوجین از خواسته طلاق منصرف شود؛ آیا طرف مقابل میتواند در جلسه اول درخواست خود را به طلاق یکطرف تغییر دهد؟ در صورتی که یکی از زوجین در جلسه طلاق توافقی حاضر نشود ،آیا امکان تغییر خواسته به طلاق یک طرفه وجود دارد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولا ،چنانچه یکی از زوجین از طلاق توافقی انصراف دهد ،حسب مورد ،طرف دیگر یا وکلای وی در اثنای دادرسی میتواند ادامه رسیدگی بر اساس فرآیند مربوط به طلاق غیرتوافقی را درخواست کند که در این صورت، دادگاه با عنایت به ماده 8قانون حمایت خانواده مصوب ،1391وفق مواد 27و 28این قانون رفتار میکند .ثانیا، مستند به قسمت نخست ماده 95قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 عدم حضور یکی از زوجین در جلسات رسیدگی به دادخواست طلاق توافقی ،مانع از رسیدگی و اتخاذ تصمیم پیرامون طلاق مذکور نیست؛ مگر اینکه دادگاه احراز نماید که عدم حضور به سبب انصراف از طلاق توافقی است؛ در این صورت ،چنانچه طرف مقابل به درخواست طلاق خود باقی باشد ،دادگاه بر اساس پاسخ مذکور در بند فوقالذکر اقدام مینماید. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۴۲۸ مورخ ۱۳۹۸/۰۹/۳۰ | مرکز حقوقی راهبرد