استعلام
ماده 122قانون آیین دادرسی کیفری مقرر داشته است هر گاه به تشخیص بازپرس مباشرت وی در انجام تحقیقی در
خارج از حوزه قضایی محل ماموریتش ضروری باشد موضوع را به نحو مستدل به دادستان اعلام و پس از کسب نظر
موافق وی ضمن هماهنگی با دادستان محل و تحت نظارت او نسبت به اجرای ماموریت اقدام میکند در این صورت
ضابطان دادگستری و مراجع رسمی مکلف به اجرای دستورهای بازپرس هستند:
با توجه به متن ماده مرقوم در فرض اعلام مراتب از سوی بازپرس به دادستان و مخالفت دادستان با آن ،آیا در اجرای
ماده 269قانون مرقوم امکان اختلاف برای بازپرس وجود دارد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 98099890611/11مورخ 1398/9/5به شماره ثبت وارده 1424مورخ
،1398/9/10نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی کیفری این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود:
با توجه به تصریح ماده 122قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392مبنی بر اینکه »پس از کسب نظر موافق وی
...نسبت به اجرای مأموریت اقدام میکند «...انجام مأموریت بازپرس در خارج از حوزه قضایی ،لزوماً نیاز به موافقت
دادستان دارد و در صورت مخالفت )عدم موافقت( دادستان ،انجام مأموریت از سوی بازپرس امکانپذیر نمیباشد.
نتیجتاً موضوع از شمول حکم ماده 269قانون آیین دادرسی کیفری خارج است.
دکتر احمد رفیعی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه