استعلام
احتراما بازگشت به نظریه شماره 396/98/7مورخ 1398/7/28کمیسیون آیین دادرسی مدنی آن اداره کل ،چنانچه
در دادخواست تقابل و دادخواست جلب ثالث بدوا دعوی اعسار از پرداخت هزینه دادرسی نیز طرح گردد یا
دادخواستهای مذکور دارای نقایصی باشد ،با توجه به مواعد مقرر در مواد 135و 143قانون آیین دادرسی
دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی ،آیا دادگاه به محض اطلاع از طرح دادخواستهای مذکور باید آن را جهت
رسیدگی لف پرونده اصلی کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 980062مورخ 1398/8/22به شماره ثبت وارده 1410مورخ ،1398/9/2نظریه
مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود:
با عنایت به اینکه صدور اخطار رفع نقص بر عهده مدیر دفتر دادگاه است و به موجب ماده 64قانون آیین دادرسی
دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379پرونده پس از تکمیل در اختیار دادگاه قرار میگیرد،
بنابراین در صورت طرح دعوای طاری به موجب دادخواست ناقص ،اصولا مدیر دفتر پیش از رفع نقص مکلف نیست
پرونده را در اختیار دادگاه قرار دهد تا صدور قرار رسیدگی توأمان از سوی دادگاه موضوعیت پیدا کند.
چنانچه در دادخواست تقابل یا جلب ثالث ،دعوای اعسار از پرداخت هزینه دادرسی نیز مطرح شود ،تصمیم دادگاه برای
رسیدگی توأمان به دعاوی مزبور با دعوای اصلی پس از رسیدگی به دعوای اعسار از پرداخت هزینه دادرسی وفق
مقررات صورت خواهد پذیرفت.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه