مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۳۸۹

تاریخ نظریه:

استعلام

-1وفق ماده 264قانون مجازات اسلامی مصوب 1392مصرف مسکر حرام است با عنایت به این که در برخی از مایعات همانند سرکه مقداری الکل وجود دارد ،آیا در این خصوص چه در درصدی در هر مایع الکل وجود داشته باشد تا مشمول مسکرات باشد ،ضابطه ای وجود دارد ؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9031/34407/1مورخ 1398/8/26به شماره ثبت وارده 1389مورخ ،1398/8/27نظریه مشورتی کمیسیون قوانین جزایی این اداره کل در خصوص سؤال 1به شرح زیر اعلام میشود: مایع با هر درجه از الکل در صورت سکرآور بودن مشمول عنوان مسکر است .به عبارت دیگر ،ملاک ماده 264قانون مجازات اسلامی مصوب ،1392مصرف مایع سکرآور با هر درجه از الکل است و به هر حال ،تشخیص مایع سکرآور امری تخصصی و مستلزم جلب نظر کارشناس است. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۳۸۹ مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۰۷ | مرکز حقوقی راهبرد