استعلام
در فرضی که دادخواست اعتراض ثالث نسبت به رأی غیابی واصل شود و دادنامه نیز ابلاغ قانونی شده باشد،
تکلیف دادگاه چیست؟
پاسخ اداره کل حقوقی
به موجب تبصره یک ماده 306قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379
پس از ابلاغ قانونی رأی غیابی و انقضای مهلت قانونی ،رأی قطعی شده و قابل اجرا خواهد بود .از آنجا که
وفق ماده 418این قانون شخص ثالث حق دارد به آرای صادره از دادگاههای عمومی ،انقلاب و تجدیدنظر
اعتراض کند و اطلاق این ماده آرای غیابی قطعی را نیز در بر میگیرد ،بنابراین در فرض سؤال دادگاه باید
مطابق قانون به اعتراض ثالث رسیدگی کند.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه