مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۷۰

تاریخ نظریه:

استعلام

محکوم از رأی غیابی واخواهی نموده و دادگاه وفق ماده 407قانون آیین دادرسی کیفری در وقت تعیین شده به تقاضای واخواهی رسیدگی مینماید و در زمان صدور رأی واخواهی ،ادله جدید و قویتری بر وقوع جرم کشف میشود .آیا دادگاه میتواند در رأی واخواهی ضمن تأیید دادنامه قبلی ،مجازات را تشدید کند و یا مجازات تکمیلی به محکومیت اضافه نماید؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9012/1712/720مورخ 1398/08/08به شماره ثبت وارده 1270مورخ ،1398/08/11نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: واخواهی حقی است که برای محکومعلیه حکم غیابی و رسیدگی به دفاعیات وی مقرر شده است و در نتیجه استفاده از این حق نباید مجوز تشدید مجازات محکومعلیه تلقی گردد و در این خصوص تفاوتی نمیکند مجازات اصلی تشدید شود و یا مجازات تکمیلی اضافه گردد .بدین لحاظ ماده 407قانون آیین دادرسی کیفری 1392تصریح نموده ،دادگاه پس از واخواهی با تعیین وقت رسیدگی طرفین را دعوت میکند و پس از بررسی ادله و دفاعیات واخواه تصمیم مقتضی اتخاذ مینماید .ملاک ماده 458قانون مذکور نیز مؤید همین استنباط است. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۷۰ مورخ ۱۳۹۸/۰۸/۲۶ | مرکز حقوقی راهبرد