استعلام
محکوم درخواست اعمال ماده 62قانون مجازات اسلامی را مینماید و تحت مراقبت سامانه الکترونیکی قرار گرفته و
محکومیت حبس او با نصب پابند در محدوده معین اجرا میشود ،و چنانچه یکسوم یا یکدوم مجازات او منقضی
شود،آیا میتواند تقاضای اعمال ماده 58قانون مجازات اسلامی و آزادی مشروط نماید؛ یا این که تقاضای آزادی
مشروط صرفاً در موردی اعمال میشود که محکوم در حال تحمل حبس باشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9012/1714/720مورخ 1398/08/08به شماره ثبت وارده 1267مورخ
،1398/08/11نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
مطابق ماده 62قانون مجازات اسلامی مصوب ، 1392استفاده از تأسیس حقوقی موضوع این ماده ،منوط به وجود
شرایط مقرر در تعویق مراقبتی موضوع مواد 40و ) 41بند ب( این قانون است ،در نتیجه »شرط اجرای قسمتی از
مجازات حبس« موضوع ماده 58قانون یاد شده که ناظر به محکومان به حبس تعزیری در بهرهمندی از نظام آزادی
مشروط است ،نسبت به محکومان به حبس موضوع ماده 62قانون موصوف که تأسیس حقوقی مستقلی از نظام آزادی
مشروط است منتفی میباشد.
دکتر احمد رفیعی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه