مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۶۴

تاریخ نظریه:

استعلام

با عنایت به قسمت 3از بند »ج« ماده 5اساسنامه بنیاد شهید و امور ایثارگران اصلاحی ،1387شرکت کارشناسان حقوقی بنیاد شهید و امور ایثارگران در محاکم ذیصلاح به عنوان وکیل در دعاوی جهت دفاع و استیفای حقوق جامعه هدف )خانوادههای شهید و ایثارگران و (..مجاز شمرده شده است .آیا حدود اختیارات نماینده مورد تعرفه همانند نمایندگان موضوع ماده 32قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی است یا مستفاد از ماده 35 قانون مذکور ،باید به تمامی اختیارات مشارالیه در امر دادرسی تصریح شود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9031/31277/1مورخ 1398/8/8به شماره ثبت وارده 1264مورخ ،1398/8/11نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: در مواردی که برابر مقررات قانونی نماینده حقوقی برای دفاع از دعاوی حقوقی تجویز شده است ،عمومات حاکم بر وکالت در دعاوی ،از جمله ماده 35قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 مجرا میباشد.بنابراین همانطور که در مورد وکلای دادگستری تصریح به اختیارات مندرج در این ماده الزامی است، چنانچه نماینده حقوقی نیز دارای اختیارات یادشده در ماده مذکور باشد ،باید اختیارات وی در این موارد با صراحت ذکر شود. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۶۴ مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۱۰ | مرکز حقوقی راهبرد