مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۶۰

تاریخ نظریه:

استعلام

-1آیا احضار مشتکیعنه به عنوان مطلع دارای محمل قانونی است یا مشتکیعنه صرفاً به عنوان متهم قابل احضار است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9026/946/3011مورخ 1398/08/04به شماره ثبت وارده 1260مورخ ،1398/08/08نظریه مشورتی این اداره کل در خصوص سؤال ،1به شرح زیر اعلام میگردد: مطابق ماده 204قانون آئین دادرسی کیفری 1392با الحاقات و اصلاحات بعدی ،بازپرس میتواند شخصی را که حضور و تحقیق از وی برای روشن شدن موضوع ضروری است ،به عنوان مطلع احضار نماید .بنابراین ،تحقیق از مشتکیعنه که فعلا دلایل کافی بر توجه اتهام به وی وجود ندارد به عنوان مطلع و با رعایت حقوق ناظر به تحقیق از مطلعان از قبیل ماده 213قانون یاد شده ،فاقد اشکال قانونی است. »ضمناً پرسش دیگر به طور جداگانه بررسی و پاسخ آن ارسال می شود .لطفاً پرسشهای متعدد راجع به موضوعهای گوناگون در برگهای جداگانه استعلام شود«. دکتر احمد رفیعی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۶۰ مورخ ۱۳۹۸/۰۸/۲۰ | مرکز حقوقی راهبرد