استعلام
با توجه به ماده 5قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری ،آیا مال غیر منقول میتواند
موضوع جرم اختلاس واقع شود یا ماده مذکور صرفاً ناظر به اموال منقول است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با عنایت به اینکه بزه اختلاس صورت خاصی از بزه خیانت در امانت است و طبق ماده 674قانون مجازات
اسلامی )تعزیرات( ،1375بزه خیانت در امانت در مورد اموال غیرمنقول نیز قابل تحقق است؛ و با توجه به
اینکه در ماده 5قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء ،اختلاس و کلاهبرداری 1367عبارت »سایر اموال« به
صورت مطلق به کار رفته است؛ و همچنین در ماده 4قانون اخیرالذکر نیز به اموال غیرمنقول تصریح شده است،
لذا اموال غیرمنقول نیز میتواند موضوع جرم اختلاس واقع شود.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضائیه