مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۲۶

تاریخ نظریه:

استعلام

در دعاوی که معالواسطه به طرفیت میت )وراث میت( طرح میشود ،آیا سوگند استظهاری ضرورت دارد یا اینکه سوگند استظهاری صرفاً در دعاوی بدون واسطه به طرفیت میت )وراث میت( ضروری است .مانند دعوای مطالبه وجه چکی که میت صادر کرده و دارنده فعلی آن مراوده مالی با میت نداشته و چک از طریق ظهرنویسی به وی رسیده است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

در فرض سؤال که دارنده معالواسطه چک دعوا بر میت اقامه نماید ،اصولاً نیازی به ادای قسم استظهاری نیست و ماده 1333قانون مدنی و ماده 278قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379ناظر به مواردی است که متوفی رابطه حقوقی مستقیم با خواهان داشته باشد ،لیکن اگر برای مرجع قضایی رسیدگی¬کننده در این موارد در حسن¬نیت دارنده تردید شود ،ادای سوگند استظهاری لازم است. دکتر احمد رفیعی سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۲۶ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ | مرکز حقوقی راهبرد