مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۲۰

تاریخ نظریه:

استعلام

نظر به اینکه سقف هزینه کارشناسی طبق تعرفه مبلغ سیصد میلیون ریال میباشد در صورت حجم بالای کار آیا امکان پرداخت هزینه کارشناسی مازاد بر تعرفه پرداخت دستمزد کارشناسی در اجرای تبصره یک ماده 2تعرفه کارشناسان رسمی دادگستری وجود دارد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره یک سیار مورخ 1398/07/22به شماره ثبت وارده 1220مورخ ،1398/07/30 نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: با عنایت به اینکه ماده 264قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379که مقرر می دارد حق الزحمه کارشناس با رعایت کمیت و کیفیت و ارزش کار از جانب دادگاه تعیین می شود ،تعرفه دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری مصوب 1392ریاست محترم قوه قضائیه میتواند به عنوان ملاک و مبنای تعیین دستمزد کارشناس برای دادگاه محسوب شود و دادگاه الزامی برای اعمال آن ندارد .متن ماده 2تعرفه دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری مصوب 1392ناظر به مواردی مانند تعیین کارشناس برای ارزیابی اموال توسط اجرای احکام میباشد. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۲۰ مورخ ۱۳۹۸/۰۸/۱۳ | مرکز حقوقی راهبرد