مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۰۸

تاریخ نظریه:

استعلام

خواهان در ابتدای امر بدوا اعسار از پرداخت هزینه دادرسی مربوط به یک خواسته را طرح کرده و دادگاه ادعای اعسار از هزینه دادرسی را وارد ندانسته و حکم به بطلان آن صادر میکند .با توجه به این که خطار رفع نقص صادر و ابلاغ نگردیده است،آیا بعد از ابلاغ دادنامه قطعی رد اعسار از پرداخت هزینه دادرسی که از دادگاه تجدیدنظر صادر گردیده است باید برای خواهان اخطار رفع نقص ارسال کرد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 980058مورخ 1398/07/18به شماره ثبت وارده 1208مورخ ،1398/07/28 نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: پس از صدور حکم قطعی مبنی بر رد دعوای اعسار از پرداخت هزینه دادرسی با عنایت به ملاک ذیل ماده 55قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379بدون نیاز به اخطار رفع نقص ،خواهان )تجدیدنظرخواه( باید ظرف مدت ده روز از تاریخ ابلاغ حکم قطعی نسبت به پرداخت هزینه دادرسی اقدام کند. دکتر احمد رفیعی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۰۸ مورخ ۱۳۹۸/۰۸/۱۱ | مرکز حقوقی راهبرد