مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۰۷

تاریخ نظریه:

استعلام

در خصوص اعتراض ثالث اصلی ،آیا معترض ثالث میتواند به صلاحیت دادگاه رسیدگیکننده ایراد نماید و دادگاه در صورت وارد دانستن ایراد ،آیا باید با نقض دادنامه پرونده را به دادگاه صالح ارسال کند و یا موضوع صلاحیت خللی به حقوق ثالث وارد نمیآورد و ثالث حق تعرض به آن را ندارد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

به موجب ماده 417قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379شخص ثالث در صورتی میتواند نسبت به رأی صادره اعتراض کند که از رأی صادره به حقوق وی خللی وارد آمده باشد و با توجه به اینکه خلل به حقوق ثالث در اثر عدم رعایت امور شکلی قابل تصور و تحقق نیست ،بنابراین ثالث در اعتراض خود نمیتواند به ایرادات شکلی از جمله راجع به صلاحیت دادگاه متوسل شود و با توجه به اینکه مداخله دادگاه بعد از فراغت از دادرسی ،در موارد استثنایی و در محدوده معین قانونی تجویز شده است ،در مقام رسیدگی به دعوای اعتراض ثالث دادگاه نمیتواند متعرض ایرادات شکلی شود. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۲۰۷ مورخ ۱۳۹۸/۰۹/۰۳ | مرکز حقوقی راهبرد