استعلام
شخصی خارج از موعد قانونی )دو ماه از تاریخ اطلاع یافتن از ولادت طفل( ،دعوای نفی ولد را با تقدیم دادخواست
اقامه میکند و در این دادخواست به پرونده کیفری منافی عفت که در آن آزمایش دی .ان .ای انجام یافته و
محکومیت به اتهام زنای غیر محصنه وجود دارد استناد مینماید؛ حال چند سوال مطرح میگردد استدعای ارشاد
دارد :اولاً ،چنانچه شکایت منافی عفت ظرف دو ماه از اطلاع یافتن از تاریخ ولادت طفل مطرح شده باشد ،آیا
میتوان این زمان را به دادخواست حقوقی نفی ولد که خارج از موعد قانونی مقرر در ماده 1162قانون مدنی اقامه
شده تسری داد و اقامه دعوای نفی ولد را در موعد قانونی تلقی کرد یا خیر؟ ثانیاً ،چنانچه زمان طرح شکایت
کیفری قابل تسری به موعد قانونی دعوای نفی ولد نباشد ،راهکار قانونی جهت بررسی ادعای نفی ولد از حیث
حقوقی در فرض سوال چیست/.ع
پاسخ اداره کل حقوقی
در خصوص تأثیر آزمایش دی .ان .ای در دعوای نفی ولد مقرره قانونی وجود ندارد؛ بنابراین به لحاظ سکوت
قانون در خصوص تأثیر آزمایش مذکور ،در این موضوع با توجه به اصل یکصد و شصت و هفتم قانون اساسی و
ماده 3قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی 1379باید به منابع معتبر اسلامی یا فتاوای
معتبر مراجعه کرد.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه