مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۱۷۸

تاریخ نظریه:

استعلام

در صورتی که سهام دارندگان حق امضاء شرکت سهامی خاص از جانب اشخاص ثالث توقیف شده باشد ،آیا تنظیم سند رهنی نسبت به شرکت یاد شده و ترهین اموال شرکت نزد بانک امکانپذیر است ؟/.ع

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به استقلال شخصیت حقوقی شرکت از سهام¬داران دارای حق امضا اولا ،با توجه به ماده 583قانون تجارت مصوب ،1311توقیف سهام مستلزم توقیف اموال شرکت نمی¬باشد .ثانیا ،صرف توقیف سهام سهام¬داران مذکور ،خدشه¬ای به حق امضای آنان وارد نمی¬کند؛ بنابراین مانعی برای ترهین اموال شرکت نیست. دکتر احمد رفیعی سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۱۷۸ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱ | مرکز حقوقی راهبرد