استعلام
در خصوص تبصره 2مادهی 278قانون مجازات اسلامی مصوب ،1392چنانچه مجازات تعزیری تعیین شود ،ملاک و
معیار برای تعیین درجهی آن چیست؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9026/967/1631مورخ 1398/07/14به شماره ثبت وارده 1143مورخ
،1398/07/15نظریه مشورتی کمسیون قوانین جزایی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
مجازاتهای تعزیری در ماده 19قانون مجازات اسلامی مصوب 1392تصریح شده است و در اجرای قسمت اخیر
تبصره 2ماده 278قانون مجازات اسلامی مصوب 1392که ناظر به بند »پ« این ماده و سایر حبسهایی که مشمول
عنوان تعزیر نیست و مرتکب حین اجرای مجازات توبه مینماید ،با توجه به قسمت اخیر تبصره مذکور ،مقام معظم
رهبری اختیار دارند که مجازات مرتکب را به مجازات تعزیری تبدیل نمایند و مجازات تعیین شده از سوی ایشان از
هر درجه و نوعی که باشد ،قابل اجراء است
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه