استعلام
حکم بر بطلان طلاق صادر شده است و در مرحله تجدیدنظرخواهی زوجین توافق بر طلاق مینمایند.
آیا امکان صدور گزارش اصلاحی وجود دارد؟ در فرض مثبت بودن پاسخ ،آیا بایستی حکم محکمه بدوی نقض شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 98/1080مورخ 1398/7/3به شماره ثبت وارده 1135مورخ ،1398/7/14
نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با توافق زوجین بر طلاق در مرحله تجدیدنظر ،سازش به طور کامل محقق نمیشود تا موضوع مشمول ماده 178قانون
آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379شده و بتوان گزارش اصلاحی صادر کرد؛ بلکه
نحوه دعوی تغییر میکند و دادگاه علیالاصول باید مبادرت به صدور گواهی عدم امکان سازش نماید .بنابراین ،طرح
دعوای طلاق توافقی در مرحله تجدیدنظر ،امکانپذیر نیست .بدیهی است تجدیدنظرخواه یا محکومله رأی غیرقطعی،
حسب مورد میتواند دعوای خود را مسترد نموده و تقاضای طلاق توافقی خود را در دادگاه بدوی مطرح نماید.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه