استعلام
با توجه به تبصره 4ماده 6قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب 1376قضات بازنشسته دادگستری به
مدت سه سال در آخرین محل خدمت خود حق وکالت نخواهند داشت .حال پرسش این است که آیا حوزه محل خدمت
قضات بازنشسته دادگاههای تجدیدنظر کل استان تلقی میگردد یا صرفا مرکز استان؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 98/1098مورخ 1398/07/08به شماره ثبت وارده 1126مورخ ،1398/07/14
نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
منظور از "آخرین محل خدمت" در تبصره 4ماده 6قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب ،1376
آخرین حوزه قضائی است که قاضی در آن اشتغال قضائی داشته است .چنانچه در قسمت اخیر تبصره 2ماده 10آیین
نامه اجرائی ماده 187قانون برنامه سوم توسعه ...مصوب ،13/6/81به ممنوعیت مذکور درآخرین حوزه قضائی محل
خدمت قضائی تصریح گردیده و حوزه قضائی طبق ماده 6آیین نامه اصلاحی قانون تشکیل دادگاههای عمومی و
انقلاب مصوب 15/3/73و 9/11/81حسب مورد ،بخش ،شهرستان و استان با رعایت تقسیمات کشوری است؛ یعنی
چنانچه سمت قاضی در دادسرا یا دادگاه بخش یا دادگاه شهرستان باشد ،ممنوعیت تبصره های یاد شده در همان بخش یا
شهرستان محل خدمت قضائی است و چنانچه در دادگاه تجدید نظراستان باشد ،درکل شهرستانهای تابعه استان است.
دکتر احمد رفیعی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه