مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۱۲۱

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به مفاد ماده 54قانون مجازات اسلامی،آیا دادگاه صادر کننده حکم قطعی در خصوص جرم اخیر بایستی قرار تعلیق صادره از دادگاه صادرکننده جرم اولیه را لغو کند؛ یا همان دادگاه صادرکننده قرار تعلیق باید نسبت به لغو اقدام کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9035/1079/3000مورخ 1398/07/11به شماره ثبت وارده 1121مورخ ،1398/07/13نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: با توجه به صراحت ماده 54قانون مجازات اسلامی ،1392لغو قرار تعلیق اجرای تمام یا قسمتی از مجازات ،صرفاً به عهده دادگاهی است که حکم محکومیت قطعی متهم در خصوص جرم بعدی که در مدت تعلیق مرتکب شده و از جمله جرایم مندرج در ماده مذکور را صادر نموده است ،اعم از دادگاه عمومی ،انقلاب ،نظامی یا دادگاه تجدیدنظر و لغو قرار تعلیق اجرای مجازات به استناد قسمت اخیر ماده 50قانون مذکور به صراحت این ماده ،به عهده دادگاه صادرکننده حکم قطعی است. دکتر احمد رفیعی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۱۲۱ مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۲۱ | مرکز حقوقی راهبرد