مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۱۱۰

تاریخ نظریه:

استعلام

با عنایت به ماده 278قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379که مقرر میدارد: در دعوای بر میت پس از اقامه بینه سوگند خواهان نیز لازم است و در صورت امتناع از سوگند حق وی ساقط میشود ،چنانچه خوانده در جریان رسیدگی فوت کند پس از توقف رسیدگی و تعیین جانشین وی ،در راستای ماده 105قانون مذکور آیا سوگند خواهان ضروری است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9015/265/26000مورخ 1398/7/9به شماره ثبت وارده 1110مورخ ،1398/7/10نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: در فرض سؤال که دعوا به طرفیت شخصی مطرح شده و او در اثنای دادرسی فوت کرده و سپس ورثه وی به جانشینی معرفی شدهاند ،موضوع مشمول اطلاق ماده 278قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379است و سوگند خواهان لازم است؛ مگر آنکه به تشخیص دادگاه ،با عنایت به ماده 1333قانون مدنی و با در نظر گرفتن دفاعیات خوانده )در زمان حیات وی( در بقاء دین تردید نباشد. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۱۱۰ مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۰۷ | مرکز حقوقی راهبرد