مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۱۰۰

تاریخ نظریه:

استعلام

در پروندهای حکم قطعی مبنی بر خلع ید خوانده صادر شده و پس از قطعیت دادنامه احد از محکوملهم حصه مشاعی خود را به شخص ثالث منتقل مینماید،آیا ثالث و انتقالگیرنده که جزو اصحاب پرونده نبوده است ،میتواند به عنوان قائممقام درخواست صدور اجراییه نماید؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 1398168003667376مورخ 1398/07/06به شماره ثبت وارده 1100مورخ ،1398/07/08نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: با عنایت به اینکه ماده 2قانون اجرای احکام مدنی مصوب ،1356به صراحت صدور اجراییه به تقاضای کتبی قائممقام قانونی را پیشبینی نموده است ،اگر به نحو محرز و مسجلی ،موضوع محکومبه از سوی محکومله به ثالث منتقل شده باشد ،صدور اجرائیه و یا ادامه عملیات اجرایی به درخواست وی بلامانع است .بنابراین ،باتوجه به لزوم احراز انتقال ،نمیتوان به صرف قرارداد عادی منعقده میان محکومله و ثالث ،ثالث را قائممقام قانونی محکومله دانست و به تقاضای وی اجرییه صادر کرد یا عملیات اجرایی را ادامه داد؛ اما اگر محکومله با حضور در واحد اجرا انتقال را تأیید کند یا انتقال رسماً انجام شده باشد ،فاقد اشکال قانونی است. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۱۰۰ مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۱۶ | مرکز حقوقی راهبرد