مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۰۹۷

تاریخ نظریه:

استعلام

به موجب ماده 244قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی 1394استفاده از قضات بازنشسته در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی تجویز گردیده است .از طرفی به موجب قانون اصلاح قانون منع به کار گیری بازنشستگان ،استفاده از کارکنان بازنشسته یا بازخرید در دستگاههایی که به نحوی از بودجه عمومی استفاده میکنند ممنوع شده است.آیا در حال حاضر عضویت قضات بازنشسته در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی قانونی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9027/9255/1مورخ 1398/07/07به شماره ثبت وارده 1097مورخ ،1398/07/08نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: با توجه به متن ماده واحده قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان مصوب 20/2/1395با اصلاحات بعدی که به طور کلی بهکارگیری بازنشستگان در دستگاههای اجرایی موضوع ماده 5قانون مدیریت خدمات کشوری و کلیه دستگاههایی که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی کل کشور استفاده میکنند ممنوع نموده است؛ لکن با عنایت به تبصره 2ماده واحده قانون مذکور که مقرر داشته »دستگاههای موضوع این قانون در صورت لزوم میتوانند از خدمات بازنشستگان متخصص با مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر به صورت پارهوقت و ساعتی استفاده کنند، حداکثر ساعات مجاز برای استفاده از بازنشستگان یک سوم ساعات اداری کارمندان رسمی است و حقالزحمه این افراد متناسب با ساعات کاری آنها حداکثر معادل یک سوم کارمندان رسمی همان شغل تعیین و پرداخت میشود« بنابراین به نظر میرسد چنانچه قضات بازنشسته به صورت پاره وقت و ساعتی حداکثر یک سوم ساعت اداری کارمندان رسمی در هیئت حل اختلاف مالیاتی به عنوان متخصص با داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر به کار گمارده شوند ،بلااشکال خواهد بود. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۰۹۷ مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۲۳ | مرکز حقوقی راهبرد