مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۰۷۸

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به ماده 348قانون آیین دادرسیکیفری مصوب 1392مشعر بر لزوم تعیین وکیل تسخیری از جانب دادگاه ،آیا تنظیم وکالتنامه بین وکیل تعیین شده و متهم نیز ضرورت دارد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9030/2345/500مورخ 1398/07/04به شماره ثبت وارده 1078مورخ ،1398/07/06نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: مستفاد از تبصره 2ماده 190و مواد 348و 415قانون آیین دادرسی کیفری ،1392تعیین وکیل تسخیری با مقام قضایی ذیربط با لحاظ شرایط قانونی است و لذا وکلای تسخیری فاقد قرارداد وکالت با متهم یا متهمان میباشند و حضور آنها جهت رعایت تشریفات شکلی رسیدگی الزامی است و در حقیقت دخالت وکیل تسخیری در امر دادرسی به حکم قانون است و نه بر اساس قرارداد. دکتر احمد رفیعی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۰۷۸ مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۱۵ | مرکز حقوقی راهبرد