مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۰۶۸

تاریخ نظریه:

استعلام

با عنایت به مواد 1و 2قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی ،آیا شناسایی و توقیف اموال محکوم منوط به درخواست محکومله است؛ یا این که اجرای احکام راسا و یا حتی در صورت تقاضای محکومله مبنی بر عدم نیاز به شناسایی اموال نیز بدوا باید اقدام به شناسایی و توقیف اموال نمایدو در صورت عدم شناسایی اموال ،اقدام به جلب و بازداشت محکوم نماید؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره یک سیار مورخ 1398/6/20به شماره ثبت وارده 1068مورخ ،1398/7/2نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: اولا ،با عنایت به ماده 49قانون اجرای احکام مدنی و ماده 2قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394 لزوم شناسایی ،استعلام و توقیف اموال محکوم علیه توسط اجرای احکام نیاز به درخواست محکومله دارد. ثانیا ،عدم استفاده محکومله از اختیار مقرر در ماده 2این قانون مبنی بر تقاضای شناسایی اموال محکوم-علیه ،مانع استفاده از حق مقرر برای وی درماده 3این قانون مبنی بر تقاضای بازداشت محکومعلیه نمیباشد. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۰۶۸ مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۲۲ | مرکز حقوقی راهبرد