استعلام
این شهرداری در اجرای ماده 32آییننامه مالی شهرداریها با اخذ مجوز از شورای اسلامی شهر مطالبات خود را بر
حسب توان مالی متقاضیان با شرایط تضمینی بخشی را به صورت نقد و مابقی را به صورت تقسیط اخذ مینماید.
درمواردی برخی افراد کمبضاعت تحت پوشش کمیته امداد امام )ره( ویا بهزیستی در سر رسید چکهای تسلیمی ،با
مراجعه به شهرداری تمدید مهلت چک را به صورت تعویض با چک و یا عدم ارائه به بانک درخواست مینمایند.با
عنایت به نظریه شماره 26141مورخ 1362/5/31شورای نگهبان مبنی بر مغایر شرع دانستن دریافت وجوه تحت
عنوان کارمزد تأخیر ،آیا شهرداری مجاز به ارائه مهلت یا تعویض چکهای مذکور با رعایت ضوابط مقرر در ماده 32
آییننامه مالی شهرداریها و مجوز شورای اسلامی شهر میباشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 98/5338مورخ 1398/06/16به شماره ثبت وارده 1062مورخ ،1398/07/02
نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
در فرض پرسش که با لحاظ تبصره الحاقی به ماده 2قانون اصلاح موادی از قانون صدور چک مصوب 1376دارنده
چک )شهرداری( استحقاق دریافت وجه چک و خسارت تأخیر تأدیه از تاریخ صدور چک را دارد ،در صورت اقدام
)تمایل( مدیون )صادرکننده چک( به پرداخت وجه چک و خسارت تأخیر تأدیه در حق دارنده ،شهرداری محق به
دریافت این وجوه میباشد و اقامه دعوی در این خصوص منتفی است .در هر صورت اعطای مهلت توسط شهرداری و
یا تعویض چکهای سابق با چکهای جدید با رعایت ماده 32آییننامه مالی شهرداریها مصوب 1346و اصلاحات
بعدی و همچنین تبصره الحاقی به ماده 2قانون فوقالذکر بلامانع است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه