استعلام
احتراما همانگونه که استحضار دارید ماهیانه بر اساس قوانین جاری کشور و بر حسب آمار جمعیتـی هـر شـهر مبلغـی
تحت عنوان ارزش افزوده و عمدتاً به عنوان پروژه عمرانی به حساب شهرداریها واریز میگردد؛ از طرفی نظر به ایـن
که درآمدهای شهرداریها عمدتا کفاف هزینههای جاری را نمیدهد و لاجرم شهرداریهای کوچـک وجـوه دریـافتی از
ردیف ارزش افزوده را به عنوان هزینه جاری حقوق و مزایای پرسنل ستادی و خدماتی مصرف میکنند ،آیا هزینـهکـرد
اعتبارات مورد نظر در هزینه های جاری بلامانع است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 98/5317مورخ 1398/06/16به شماره ثبت وارده 1061مورخ ،1398/07/02
نظریه مشورتی کمیسیون قوانین عمومی و بینالملل این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با توجه به اینکه اعتبارات مذکور برای اجرای پروژه عمرانی در نظر گرفته شده است؛ لذا از اعتبارات مذکور فقط در
محدوده پروژه عمرانی میتوان استفاده نمود .بنابراین آن قسمت از مالیاتهای بر ارزش افزوده موضوع تبصره 2ماده
39قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 17/2/1387با اصلاحات بعدی و آییننامه اجرایی آن که به شهرداریها و
دهیاریها تخصیص داده میشود با توجه به تصویب مصوبه شورای اسلامی شهر چنانچه بخشی از آن جهت بودجه
عمرانی شهرداری تخصیص داده شود ،شهرداری نمیتواند از آن بخش ،جهت پرداخت حقوق و مزایای کارکنان
شهرداری استفاده نماید .ضمناً مفاد اصل 53قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موید این نظر است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه