استعلام
کارمند دولت به اتهام تهدید به قتل همکاران یا جرم تعزیری دیگری علاوه بر مجازات اصلی به استناد بند »الف« ماده
23قانون مجازات اسلامی مصوب 1392به اقامت اجباری )تبعید( در محل معین محکوم شده است .چنانچه دادگاه
تجدیدنظر مجازات تکمیلی را متناسب با جرم ارتکابی نداند،آیا مجاز است به استناد بند »ت« ماده 23همین قانون،
مجازات تکمیلی کارمند مجرم را به انفصال از خدمت دولتی یا مجازات تکمیلی متناسب دیگری تغییر دهد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 98/1077مورخ 1398/6/5به شماره ثبت وارده 1059مورخ ،1398/7/2نظریه
مشورتی کمیسیون آیین دادرسی کیفری ) (2این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
دادگاه تجدیدنظر در تعیین مجازات دارای اختیارات دادگاه بدوی است؛ لذا چنانچه دادگاه تجدیدنظر مجازات مذکور
در حکم بدوی را متناسب نداند ،میتواند نسبت به تغییر آن با رعایت مقررات قانونی اقدام کند .بدیهی است تغییر
مجازات باید بهگونهای باشد که با توجه به ماده 458قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392موجب تشدید
مجازات نشود.
دکتر احمد رفیعی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه