استعلام
در خصوص موارد مذکور در بندهای »الف« و»ب« ماده 529قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392آیا اجرای
احکام میتواند رأساً اقدام نماید و یا آن که مکلف است پرونده را به دادگاه ارسال و پس از اعلام نظر و اتخاذ تصمیم
دادگاه ،مطابق این تصمیم اقدام نماید؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9030/13155/721مورخ 1398/06/24به شماره ثبت وارده 1024مورخ
،1398/06/25نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
مستنبط از مفاد ذیل ماده 529قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392آنگاه که برای تقسیط جزای نقدی ،حکم
دادگاه لازم است به طریق اولی ،تغییر مجازات تعیینشده و تبدیل آن به نوع دیگر ،مستلزم صدور حکم از ناحیه دادگاه
است؛ مضافاً اینکه ذیل تبصره 1آن ماده ،صراحتاً وظیفه قاضی اجرای احکام را نظارت بر اجرای صحیح حکم اعلام
کرده است.
دکتر احمد رفیعی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه