استعلام
آیا طرفین پروندههای حقوقی حق دریافت تصویر و فتوکپی از اوراق پرونده از جمله صورتجلسه دادگاه ،اظهارات
گواهان و ...را دارند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 980047مورخ 1398/6/11به شماره ثبت وارده 1013مورخ ،1398/6/24
نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
کسب اطلاع از اوراق پرونده و تهیه رونوشت از آن از حقوق طرفین است .بنابراین اصحاب پرونده در دعاوی حقوقی
حق دارند تهیه تصویر از اوراق پرونده )از جمله صورتجلسات دادگاه ،اظهارات گواهان و (...را با هزینه مشخصی
درخواست کنند؛ و مفاد ماده 351قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392نیز مؤید این موضوع است .بدیهی است
در مواردی که حکم خاصی در این خصوص وجود دارد نظیر مقررات ماده 222قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی
و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379باید مطابق مقررات خاص مربوط رفتار شود.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه