استعلام
با عنایت به ذیل مواد 627و 628قانون آیین دادرسی کیفری ،منظور از روسای دادگاههای تجدیدنظر و نظامی یک و
دو که در غیاب رئیس سازمان قضایی استان و معاون وی ،ارجاع پروندهها به عهده آنهاست ،شخصی است که توسط
رئیس قوه قضائیه به عنوان رئیس آن شعب منصوب شده است یا شامل مستشاران و دادرسان آن شعب در غیاب رئیس
شعبه نیز میباشد؟ به عبارت دیگر ،آیا رئیس دادگاه نظامی دو در غیاب رئیس سازمان استان و معاون وی و روسای
شعب بالاتر میتواند پروندهها را به دادگاه تجدیدنظر نظامی یا دادگاه نظامی یک که با مستشار یا دادرس تشکیل شده
ولی فاقد رئیس شعبه میباشد ارجاع دهد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 7/34/97/139753مورخ 1397/12/15به شماره ثبت وارده 3346مورخ
،1397/12/20نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی کیفری ) (2این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
مستفاد از ماده 628قانون آیین دادرسی کیفری 1392در غیاب رییس سازمان قضایی استان یا معاون وی یا روسای
دادگاههای تجدیدنظر و نظامی یک ،ارجاع پرونده-ها به دادگاههای تجدیدنظر و نظامی یک و دو با رییس دادگاه
نظامی دو )به ترتیب شماره شعب( است و لذا ارجاع پرونده از سوی مستشاران و دادرسان دادگاههای مزبور با وجود
رییس دادگاه نظامی دو صحیح نمیباشد.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه