مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۷/۳۲۱۱

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا حکمی که غیابی و قابل واخواهی است یا مرحله تجدیدنظر را طی نکرده و قطعی نشده است ،قابل اعتراض شخص ثالث است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9000/2/3784/1000مورخ 1397/12/05به شماره ثبت وارده 3211مورخ ،1397/12/05نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: گرچه در مواد 417و 418قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379واژه »رأی« به طور مطلق به کار رفته است ،اما با توجه به دیگر مواد این قانون مانند ماده 420و نیز با عنایت به مشکلات مربوط به رسیدگی به اعتراض ثالث نسبت به رأی غیرقطعی ،به نظر میرسد اعتراض ثالث موضوع مواد یادشده اختصاص به آراء قطعی دارد. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۷/۳۲۱۱ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۲۳ | مرکز حقوقی راهبرد