استعلام
در صورت طرح ادعای جرح گواه در دادسرا ،آیا دادسرا می بایست نسبت به آن رسیدگی کند یا رسیدگی به این
موضوع تنها به عهده دادگاه است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9026/1040/1631مورخ 1397/11/07به شماره ثبت وارده 3059مورخ
،1397/11/07نظریه مشورتی کمیسیون خاص آیین دادرسی کیفری این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با عنایت به صدر ماده 211قانون آیین دادرسی کیفری 1392که وفق آن »بازپرس میتواند در صورتی که شاهد یا
مطلع واجد شرایط شهادت نباشد بدون یاد کردن سوگند ،اظهارات او را برای اطلاع بیشتر استماع کند«؛ بنابراین در
صورت ادعای جرح گواه در دادسرا نیز مقام قضایی ذیربط وفق مقررات مربوط مکلف به بررسی ادعا و اتخاذ تصمیم
مقتضی است .بدیهی است که این امر نافی صلاحیت دادگاه کیفری در رسیدگی به موضوع )در صورت طرح پرونده در
دادگاه( نمیباشد.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه