استعلام
آقای »الف« ضمن وصیتنامه رسمی در سال 1327یک سوم اموال خود را وصیت میکند و برای اجرای وصیت سه
وصی و سه ناظر به این نحو تعیین میکند که هر یک از اوصیاء و ناظرین در قید حیات باشند ،نسبت به اجرای مورد
وصیت اقدام نمایند .حال دو وصی و سه ناظر تعیینی موصی فوت کرده و تنها یک وصی باقی مانده است ،اینک دو
نفر از اشخاص ذینفع تقاضای تعیین و نصب ناظر استصوابی برای اجرای وصیت نمودهاند .آیا با توجه به فوت کلیه
ناظرین استصوابی ،درخواست نصب ناظر استصوابی جدید از ناحیه افراد یاد شده قابل پذیرش است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 2347954مورخ 1397/10/22به شماره ثبت وارده 3002مورخ ،1397/11/01
نظریه مشورتی کمیسیون قوانین مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
در فرض فوت ناظر استصوابی در وصیت ،میتوان با استفاده از ملاک ماده 77قانون مدنی و به منظور فراهم شدن
موجبات اجرای وصیت ،به حاکم )دادگاه( مراجعه نمود تا شخصی را به عنوان ناظر بر وصی تعیین نماید.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه