استعلام
در بسیاری از موارد در پروندههایی که در شعبه بازپرسی به صدور قرار نهایی منع تعقیب یا موقوفی تعقیب شده منجر
است ،بعد از مدتی شاکی یا متهم با درخواست کتبی تقاضای اخذ تصویر از تمام یا بعضی اوراق پرونده را دارد یا
مطالعه پرونده درخواست مینماید:
-1آیا در اختیار قرار دادن یا در اختیار قرار ندادن اوارق پرونده جهت اخذ تصویر و یا دستور مطالعه پرونده یا عدم
دستور آن حسب مورد محمل قانونی دارد؟
-2آیا در فروض فوقالذکر حسب مورد تخلف انتظامی برای بازپرس محسوب میشود.
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به نامه شماره 9001/80/634مورخ 1397/10/24به شماره ثبت وارده 2951مورخ
،1397/10/25موضوع استعلام شماره د/پ 163/97مورخ 11/10/97بازپرس محترم شعبه چهارم دادسرای
عمومی و انقلاب شهرستان رباط کریم نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی کیفری ) (1این اداره کل به شرح زیر
اعلام میگردد:
-1با عنایت به ماده 100قانون آیین دادرسی کیفری 1392و تبصرههای 1و 2و 3ماده مذکور و نیز مواد 191و
351قانون یادشده ،در فرض استعلام که تحقیقات مقدماتی خاتمه یافته و پرونده کیفری مختومه است ،با رعایت
محدودیت و ممنوعیتهای مقرر در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392از جمله مواد 101و 214قانون
مذکور ،کسب اطلاع از اوراق پرونده و تهیه تصویر از اوراق مورد نیاز با هزینه خود ،از حقوق طرفین است و طبق
تبصره ذیل ماده 351قانون یاد شده ،دادن تصویر از اسناد و مدارک طبقهبندی شده و اسناد حاوی مطالب مربوط به
تحقیقات جرایم منافی عفت و جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی ممنوع میباشد.
-2تشخیص تخلف انتظامی و انطباق آن با موازین قانونی از عهده این اداره کل خارج و در صلاحیت دادگاه عالی
انتظامی قضات است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه