مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۷/۲۸۸۰

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به اینکه در تبصره الحاقی به ماده 2قانون صدور چک ،صادرکننده مسئول پرداخت خسارت تاخیر تادیه شناخته شده است ،آیا امکان صدور حکم بر محکومیت ضامن و ظهرنویس چک به پرداخت خسارت تاخیر تادیه وجود دارد؟ در صورت مثبت بودن پاسخ ،با چه مستند قانونی؟ مبدا محاسبه خسارت چه زمانی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 21مورخ 1397/10/11به شماره ثبت وارده 2880مورخ ،1397/10/18نظریه مشورتی کمیسیون قوانین تجاری این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: اولا ،تبصره الحاقی به ماده 2قانون صدور چک مصوب 1355با اصلاحات و الحاقات بعدی ،صرفا شامل صادرکننده چک است و شامل ظهرنویس و ضامن نمیشود. ثانیا ،با توجه به ماده 304قانون تجارت ناظر به ماده 314این قانون و با رعایت مواعد قانونی ،دارنده چک میتواند از تاریخ گواهینامه عدم پرداخت ،خسارت تاخیر تأدیه را از ضامن و ظهرنویس مطالبه کند. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۷/۲۸۸۰ مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۰۷ | مرکز حقوقی راهبرد