استعلام
در خصوص بند »ج« ماده 217قانون آیین دادرسی کیفری،آیا موافقت سازمان متبوع ضرورت دارد؟ درصورت عدم
حضور متهم در مواقع احضار ،آیا وجه التزام به صورت یک جا از حقوقش برداشت میشود یا مقادیر یکسوم و
یکچهارم باید رعایت شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9026/656/1631مورخ 1397/8/2به شماره ثبت وارده 2664مورخ
،1397/9/26نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی کیفری ) (2این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
-1مستفاد از بند »ج« ماده 217قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و مواد 19تا » 23آییننامه شیوه اجرای
قرارهای نظارت و تأمین قضایی )موضوع ماده 252قانون آیین دادرسی کیفری( مصوب «22/1/1395صدور قرار
التزام به حضور در خصوص مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح نیازمند موافقت اداره متبوع کارمند نمیباشد
و اداره مربوطه در صورت وجود شرایط قانونی ملزم به تعهد پرداخت از محل حقوق کارمند متهم است و در صورت
وجود مانع قانونی باید مطابق ماده 20آییننامه مراتب را به مرجع قضایی صادر کننده قرار اعلام نماید .بدیهی است
که در صورت عدم وجود شرایط قانونی ،مقام قضایی قرارتأمین مقتضی صادر خواهد کرد.
-2با عنایت به تبصره ماده 537قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و ماده 21آییننامه مذکور در بند یک
پاسخ ،رعایت محدودیتهای مذکور در ماده 96قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1316در خصوص برداشت وجه
التزام از حقوق کارمند الزامی است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه